Vegabond gabona fasírtpor magyaros 200 g
A Vegabond fasírtporok gyorsan és mindenki számára könnyen elkészíthetőek.
Elkészítési javaslat:
200g keveréket kb. 220 ml vízzel összekeverünk, majd 6-8 percig állni hagyjuk, hogy a gabonák kicsit megduzzadjanak.
Ezt követően nedves kézzel kis golyókat vagy lepényeket formázunk és ezeket forró olajban aranybarnára sütjük.
Tipp: apróra vágott, vagy reszelt friss zöldség hozzáadásával tehetjük még izgalmasabbá.
A vízzel összekevert masszát, olaj nélkül, sütőben őzgerinc, vagy egyéb sütőformában is megsüthetjük.
Összetevők:
búzapehely dara 36%,
tönköly búzaliszt 18%,
hajdina liszt 18%,
burgonyapehely (burgonya, tartósítószerek: nátrium-szulfit és nátrium-hidrogén-szulfit),
vöröshagyma granulátum 6%,
szárított pritamin paprika (és őrölt pirospaprika),
tengeri só,
inaktív élesztőpehely,
szárított paszternák gyökér,
szárított zeller gyökér
feketebors,
csomósodást gátló: nátrium-hidrogén-karbonát,
chili-fűszerpaprika-örlemény,
fokhagyma olaj